Copywriting

„Copywriting for web“ je termin koji nije tek juče postao standardan u svetu internet marketinga. Radi se o, prostim jezikom rečeno, pisanju unikatnih tekstova za web sajtove. Ovim poslom mogu da se bave samo profesionalci koji su maksimalno kreativni i mogu da kroz tekst dočaraju običnim čitaocima ono što predstavlja vaša internet prezentacija. Znamo o čemu razmišljate, sigurno je neophodno pružiti što više informacija posetiocima vašeg sajta, ali tu se priča ne završava. Vaš tekst mora biti bogat i ključnim rečima za internet pretraživače, pre svega Google. Prilikom pretrage Google sistem za pretragu filtrira rezultate na osnovu ključnih reči koje su internet korisnici ukucali u pretraživač. U slučaju da su vaši tekstovi podudaraju sa istim uz to da su ostali delovi optimizacije odrađeni na pravi način, prestići ćete konkurenciju i biti ponuđeni kao prvi izbor potencijalnim klijentima. Na ovaj način pospešujete svoje poslovanje a samim tim i profit. Uz ključne reči koje su dobro uklopljene u tekstu, nema sumnje da niko neće ostati ravnodušan kada pročita opis za određeni proizvod ili uslugu koju nudite na vašem sajtu.

copywriting-101-hdr

Pored svega navedenog, trebalo bi da se obrati pažnja na još nekoliko „sitnica“ u tekstu koje korisnici nikako ne žele da vide. Gramatičke greške, predugački tekstovi, ponavljanje ključnih reči i prekopiran tekst su greške koje se jako loše tretiraju i od strane potencijalnih posetilaca i od strane Google pretraživača. Nailaženje na gramatički nepravilno napisane reči i rečenice su ravne guranju prsta u oko čitaocima, dok predugački tekstovi znaju često da budu dosadni i skoro niko da ih i ne pročita do kraja a možda se baš u podnožju teksta nalaze neke bitnije informacije. Ponavljanje ključnih reči i kopiranje teksta sa drugih sajtova je velika greška koju Google tretira kao „spamovanje“, a rezultat toga će biti gubljenje pozicija na Google pretraživaču.
Dakle, originalnost pre svega i što više informacija u što manje teksta, jedan su od preduslova za dobru SEO optimizaciju, i naši copywriter-i to dobro znaju, zato su tu za vas da vam olakšaju muke kroz koje ćete sigurno proći ukoliko nemate iskustva sa SEO optimizacijom i pisanjem tekstova za web prezentacije. Naša je dužnost da vas i vaše usluge plasiramo ispred konkurencije na tržištu i ponudimo vas kao prvi i pravi izbor potencijalnim kupcima i klijentima u Google pretrazi